E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26793
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Braukšanas ātruma ierobežošana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūlijā, 2022
Tatjana

Labdien! Apdzīvojamā ciematā no lauku mājas līdz braucamajam ceļam ir apmēram 15 m. Kādus ierobežojumus (guļošais policists, ātruma ierobežojuma zīme) var ierīkot šajā vietā? Mašīnas gar māju brauc ātri un bīstami, t.sk. lauksaimniecības tehnika un cisternas. Paldies!

A
atbild:
23. decembrī, 2022

Ceļu satiksmes likuma 4. panta 8. daļā ir noteikts, ka “Latvijas Valsts ceļi (LVC) uzrauga ceļu būvniecību, remontu, rekonstrukciju un uzturēšanu satiksmei drošā stāvoklī atbilstoši normatīvajiem aktiem un standartiem ceļu satiksmes drošības jomā, veic ar ceļu satiksmi saistītu objektu būvniecības un rekonstrukcijas projektu saskaņošanu un uzrauga satiksmes organizāciju un tās tehnisko līdzekļu izvietojuma atbilstību Latvijā obligāti piemērojamo standartu un citu normatīvu prasībām”.  

Ceļazīmes ir satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi, ātrumvalnis – inženiertehniska būve.

Atkarībā no ceļa seguma veida (uz grants ceļa seguma nav iespējams uzstādīt ātrumvalni) ir iespējams uzstādīt ātrumu ierobežojošu ceļazīmi vai ātrumvalni. Šādas ieceres realizēšanai jums ir jāvēršas VAS “Latvijas valsts ceļi” un vietējā pašvaldībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas