E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26754
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Kas jāzina, slēdzot laulību Vācijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūlijā, 2022
Ērika

Labdien. Dzīvojam abi ar līgavaini Vācijā. Esam Latvijas pilsoņi, vai ir iespēja noslēgt laulību Vācijā? Kādas ir nepieciešamās darbības, kas ir jāveic? Un kur var notikt laulību ceremonija? Un kas vada laulību ceremoniju?

A
atbild:
13. jūlijā, 2022
Signe Krūzkopa
LV portāls

Ieteicams iepazīties ar informāciju Vācijas vēstniecībā Rīgā mājaslapā.

Ja vēlaties noslēgt laulību Vācijas Federatīvajā Republikā, ar tur atrodamo informatīvo materiālu Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība Rīgā jūs informēs par būtiskākajiem jautājumiem, kas jāņem vērā. Tāpat jāatceras, ka jebkurā gadījumā jums būs nepieciešams tikties arī ar konkrētās dzimtsarakstu iestādes kompetento darbinieku.

Saskaņā ar Vācijas likumdošanu laulība ir uzskatāma par noslēgtu tikai tad, ja tās reģistrāciju ir veikusi Dzimtsarakstu iestādes amatpersona.

Laulības noslēgšana pie garīdznieka pirms laulības noslēgšanas pie dzimtsarakstu iestādes amatpersonas principiāli ir nepieļaujama. Persona, kura noslēdz laulību pie garīdznieka pirms laulības noslēgšanas pie dzimtsarakstu iestādes amatpersonas, izdara administratīvo pārkāpumu un Vācijā tiek uzskatīta par neprecējušos.

Laulība tiek noslēgta, laulājamajiem personīgi un vienlaicīgi paziņojot par vēlmi noslēgt savstarpēju laulību. Šādu paziņojumu nevar sasaistīt ar kādu nosacījumu vai nosauktu citu laiku. No tā brīža, kad abi partneri, esot pie dzimtsarakstu iestādes amatpersonas, devuši “jā” vārdu, viņu laulība ir noslēgta. Ir iespējams arī noslēgt
laulību viena vai divu laulības liecinieku klātbūtnē.

Pilnvērtīgi par iesniedzamajiem dokumentiem, uzvārdu maiņu, pilsonības jautājumiem – lasiet vēstniecības nodrošinātajā materiālā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas