E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26710
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Atvaļinājuma ilgums pirmsskolas pedagogam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūlijā, 2022
ALLA

Labdien! Strādāju PII no 01.02.2020., esmu pirmsskolas skolotāja. 2020. gada vasarā (jūlijā) atvaļinājumā biju 4 nedēļas, 2021. gada vasarā (01.06.–14.07.) atvaļinājumā biju 5 nedēļas, šovasar arī būtu bijušas 5 nedēļas, ja es nesāktu protestēt, kāpēc trešo vasaru man nepienākas pilns atvaļinājums 8 nedēļas, kā tas ir pirmsskolas pedagogiem. Vai man par laika periodu no 2020.02.– 2021.02. nepienākas vēl 4 nedēļas un no 2021.02.– 2022.02. vēl 3 nedēļas neizņemtais atvaļinājums? Vai darba devējs nepārkāpj manas tiesības? Paldies!

A
atbild:
15. novembrī, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Izglītības likuma 52. pants ir vienlīdz saistošs visām izglītības iestādēm, neatkarīgi no dibinātāja: valsts skolām, valsts augstskolu dibinātām skolām, pašvaldību skolām, privātajām skolām un bērnudārziem, valsts augstskolām un privātajām augstskolām. Tādējādi astoņas nedēļas ilgs atvaļinājums pienākas arī pašvaldību un privāto pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem.

Saskaņā ar Darba likumu darba devēja pienākums ir uzskaitīt darbinieka nostrādāto darba laiku, kā arī izmantoto atvaļinājuma laiku. Izmantoto atvaļinājuma laiku fiksē īpašā darbinieka uzskaites kartītē un grāmatvedības dokumentos. Lai noskaidrotu, kādā apmērā ikgadējais atvaļinājums ir izmantots, ir jāvēršas pie darba devēja (pašvaldības personāldaļā). Atvaļinājuma uzkrājumu veidošana nav pieļaujama finansiālu apsvērumu dēļ, līdz ar to uzkrātā atvaļinājumu daļa ir izmantojama pēc iespējas ātrāk vai to pievienojot turpmākajam ikgadējam atvaļinājumam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas