E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26674
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Ja pārvaldnieks savus pienākumus neveic kārtīgi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. jūnijā, 2022
Ilona

Kur var iesniegt sūdzību par apsaimniekošanas organizāciju, kura nelikumīgi vēl papildus apsaimniekošanas maksai rēķinā pieskaita kāpņu telpas uzkopšanu, izmantojot citas firmas pakalpojumus? Kāpņu telpas uzkopšana arī taču jau ir kā apsaimniekošana, un par to papildus nav jāmaksā iedzīvotājiem, ja pati organizācija to neveic, bet maksā par šo darbu citai firmai.

A
atbild:
30. jūnijā, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Ekonomikas ministrija savā mājaslapā skaidro: ja pārvaldnieks nepienācīgi veic viņam uzdotās pārvaldīšanas darbības vai citus likumā noteiktos pārvaldnieka pienākumus, piemēram, neved mājas lietu, nereģistrējas Dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistrā vai arī nesniedz jebkura veida informāciju, tad dzīvojamās mājas īpašnieks var izbeigt ar viņu pārvaldīšanas līgumu un uzticēt mājas pārvaldīšanu citai personai. Dzīvojamās mājas īpašnieks savu pilnvarojumu pārvaldniekam var atsaukt jebkurā laikā.

Tāpat Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 16. panta pirmā daļa noteic, ka pārvaldnieks ir atbildīgs dzīvojamās mājas īpašniekam par viņam dotā pārvaldīšanas uzdevuma izpildi saskaņā ar šā likuma, Civillikuma un noslēgtā pārvaldīšanas līguma noteikumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas