E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26599
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Vai var atcelt lietošanas kārtības līgumu kopīpašumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūnijā, 2022
Maksims

Labdien! Mums līdzīpašumā ir noslēgts līgums par kopīga ēkas īpašuma lietošanas kārtību. Vai to var atcelt kāda no pusēm?

A
atbild:
21. jūnijā, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Civillikuma 1067. pants noteic, ka īpašuma tiesības, kas pieder uz vienu un to pašu nedalītu lietu vairākām personām nevis reālās, bet tikai domājamās daļās, tā ka sadalīts vienīgi tiesību saturs, ir kopīpašuma tiesības.

Rīkoties ar kopīpašuma priekšmetu, kā visumā, tā arī noteiktās atsevišķās daļās, drīkst tikai ar visu kopīpašnieku piekrišanu; bet ja kāds no viņiem rīkojas atsevišķi, tad šī rīcība ne vien nav spēkā, bet arī uzliek pēdējam pienākumu atlīdzināt pārējiem zaudējumus, kas viņiem ar to nodarīti.

Ja starp kopīpašniekiem ir noslēgts lietošanas kārtības līgums, kas ir reģistrēts zemesgrāmatā, tad kopīpašniekiem ir noteikta brīvāka rīcība ar īpašumu, jo ir sadalīts, kurš lieto kuru kopīpašuma daļu.

Ja kāds no šiem kopīpašniekiem vēlas lietošanas kārtības līgumu pārgrozīt, tad par to ir jāvienojas ar visiem kopīpašniekiem. Visu kopīpašnieku piekrišana vajadzīga arī tad, ja šādu lietošanas kārtības līgumu vēlas atcelt.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas