E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26576
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Atvaļinājumu izmantošanas vēsture – darbinieka individuālajā uzskaites kartē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūnijā, 2022
Vineta

Es strādāju skolā kopš 2001. gada 1. septembra. 2011. gada 27. janvārī es aizgāju dzemdību atvaļinājumā, 2011. gada 25. februārī piedzima dēls. Atgriezos darbā 2012. gada 1. martā. Vai man 2012. gadā pienācās ikgadējais atvaļinājums? Šogad (pēc 10 gadiem!) es uzzinu, ka man nepienākas atvaļinājums.

A
atbild:
29. jūnijā, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Sniegt konkrētu atbildi uz jūsu jautājumu nebūs iespējams, neredzot pilnu dokumentu sarakstu, tostarp ierakstus par visiem izmantoto atvaļinājumu periodiem jūsu kā darbinieka uzskaites kartītē.

Darbinieka tiesības uz neizmantotu atvaļinājumu vai tā daļu, piemēram, situācijā, ja pedagogs dodas pirmsdzemdību atvaļinājumā mācību gada vidū un nav izmantojis atvaļinājumu par laiku līdz pirmsdzemdību atvaļinājumam, nezūd. Jūsu gadījumā šim apstāklim ir liela nozīme.

Ja pēc atgriešanās no BKA 2012. gadā jums tika piešķirts atvaļinājums, tad ir jāsaprot, kādā apmērā un par kādu nostrādāto laiku to piešķīra.

Papildus jāņem vērā, ka darbiniekam, kas ir izmatojis BKA pēc atgriešanās darbā, turpmāko darba gada periodu skaita no šī datuma, nevis no darba līguma noslēgšanas dienas. Tomēr tas neatceļ iepriekš minēto – pirms BKA neizmantotā atvaļinājuma daļa nezūd, un darbiniekam ir tiesības to izmantot. Savukārt BKA laiks nedod tiesības uz darba devēja piešķirto atvaļinājumu, jo par vienu un to pašu periodu nevar būt izmantoti divi atvaļinājumi.

Jums var ieteikt vērsties personāldaļā un lūgt skaidrojumu, kā arī kopīgi pārskatīt visus darba attiecību laikā jums piešķirtos atvaļinājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas