E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26513
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Vai var norakstīt automašīnu, par kuru nav samaksāts sods

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūnijā, 2022
Jevgēnijs

Labdien! Vai ir iespējams nodot automašīnu ar naudas sodu uz tolmetu (metāllūžņu pieņemšana)? Attiecīgi norakstīt automašīnu, kurai ir neapmaksāts sods. Diemžēl neatradu nepieciešamo informāciju internetā (tai skaitā arī Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā). Paldies!

A
atbild:
15. jūnijā, 2022

Ceļu satiksmes likuma 14.² pants noteic, ka personai, kurai piemērots administratīvais sods, līdz Autoceļu lietošanas nodevas likumā noteiktā administratīvā pārkāpuma lietā piemērotā naudas soda samaksai ir liegts izsniegt transportlīdzekļa vadītāja apliecību, veikt personas īpašumā (valdījumā, turējumā) esoša transportlīdzekļa valsts tehnisko apskati un reģistrācijas darbības transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā vai traktortehnikas un tās vadītāju valsts informatīvajā sistēmā, izņemot transportlīdzekļa norakstīšanu un transportlīdzekļa reģistrācijas pārtraukšanu uz laiku, nododot numura zīmes.

Tādējādi, ja transportlīdzekļa īpašniekam ir piemērots naudas sods, tad transportlīdzekli ir iespējams norakstīt (nodot pārstrādes uzņēmumam).

Plašāka informācija par transportlīdzekļa norakstīšanu pieejama CSDD mājaslapā.  

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas