E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26482
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
2
1
2

Tiesas nolēmuma izpildes atlikšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūnijā, 2022
Irēna

Labdien! Tiesas lēmums krimināllietā piedzīt solidāri valsts izmaksātās kompensācijas samaksu 1200 eiro apmērā no abiem vainīgajiem. Kā pareizi iesniegt iesniegumu tiesā, lai atliktu maksājumu uz gadu?

A
atbild:
06. jūlijā, 2022
Olga Lauva
juriste

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 638. panta trešo daļu naudas soda vai naudas piedziņas samaksu var atlikt vai sadalīt termiņos uz laiku līdz vienam gadam, ja persona, kurai piemērots sods vai piespiedu ietekmēšanas līdzeklis, 30 dienu laikā nevar to samaksāt un ir iesniegusi motivētu lūgumu par naudas soda vai naudas piedziņas samaksas atlikšanu vai sadalīšanu termiņos.

Atbilstoši panta ceturtajai daļai valsts izmaksātās kompensācijas samaksu var atlikt vai sadalīt termiņos uz laiku līdz vienam gadam, ja notiesātais 30 dienu laikā nevar to samaksāt un ir iesniedzis motivētu lūgumu par valsts izmaksātās kompensācijas samaksas atlikšanu vai sadalīšanu termiņos.

Šādā gadījumā, pamatojoties uz Kriminālprocesa likuma 638. panta piekto daļu, jautājumu par tiesas nolēmuma izpildes atlikšanu pirmās instances tiesas tiesnesis izskata rakstveida procesā. Lēmumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā. Augstāka līmeņa tiesas tiesnesis sūdzību izskata rakstveida procesā, un viņa lēmums nav pārsūdzams.

Personai ir jāvēršas attiecīgajā tiesā, kurā tika taisīts lēmums krimināllietā, ar motivētu lūgumu par valsts izmaksātās kompensācijas samaksas atlikšanu vai sadalīšanu termiņos, norādot pamatotus iemeslus.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas