E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26446
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Tiesības uz līdzfinansējumu privātā pirmsskolas izglītības iestādē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2022
Irina

Labdien! Gribējām sūtīt bērnu dārziņā no 3 vai 4 g. v., tāpēc arī nesteidzāmies viņu pierakstīt rindā, jo plānos bija privātais bērnudārzs. Bērns ar tēvu deklarēti Ķekavas novadā, jūnija sākumā mazo pierakstījām rindā uz pašvaldības dārziņu, un pēc 3 nedēļām jau atbild, ka no 01.09.22 viņu gaida. 1) Vai tas nozīmē, ka saņemt pašvaldības līdzfinansējumu Rīgas privātajam bērnudārzam mēs nevarēsim, jo mazais to vēl nav sācis apmeklēt? Vai var mainīt apmeklējuma sākuma datumu par gadu, piemēram? 2) Vai bērnu var izņemt no rindas Ķekavā un pierakstīt rindā Rīgā, kur ir deklarēta māte? 3) Ja pašvaldības dārziņš nepatiks, vai pārcelt bērnu uz privāto varēsim tikai par pilno cenu paši? Paldies!

A
atbild:
14. jūnijā, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Izglītības likuma 57. panta pirmajā punktā ir noteiktas bērna vecāku tiesības izvēlēties izglītības iestādi, kurā bērns iegūst izglītību. Tas ir attiecināms arī uz pirmsskolas izglītības iestādi jeb bērnudārzu.

Ja esat pieteikuši bērnu bērnudārza apmeklēšanai Ķekavas novadā un saņēmuši apstiprinājumu iespējai to apmeklēt no šī gada 1. septembra, tad jums ir tiesības šo iespēju izmantot vai no tās atteikties, lūdzot saglabāt vietu rindā uz nākamo gadu.

Pat ja bērns būs sācis apmeklēt bērnudārzu Ķekavā, jums nav aizliegts reģistrēt bērnu rindā uz bērnudārzu Rīgas pašvaldībā. Ja bērns ir pieteikts rindā uz bērnudārzu Rīgā un viņam nav iespēju apmeklēt pašvaldības bērnudārzu, tad atbilstoši MK noteikumiem Nr. 709 “Noteikumi par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei”  tiek piešķirts pašvaldības līdzfinansējums privātai izglītības iestādei par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai. Vecākam, kas reģistrējis bērnu rindā uz bērnudārzu Rīgā, ir tiesības trīs reizes atteikties izmantot iespēju apmeklēt pašvaldības bērnudārzu.

Precīzākas atbildes uz jautājumiem jūs varēsiet saņemt, reģistrējot bērnu rindā uz bērnudārzu Rīgā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas