E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26415
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Kādi juridiskie aspekti jāņem vērā, deklarējot personu savā īpašumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. maijā, 2022
Andris

Labdien! Ar kādām problēmām es varētu saskarties, ja savā īpašumā deklarēju personu? Juridiskām likstām, maksām vai jebkādām citām ķibelēm, ja šī persona nav mans tuvinieks.

A
atbild:
13. jūnijā, 2022
Olga Lauva
juriste

Dzīvesvietas deklarēšanas likums paredz dzīvesvietas deklarēšanas tiesiskos priekšnosacījumus, tostarp likuma 1. pantā definētais dzīvesvietas deklarēšanas mērķis ir panākt, lai ikviena persona būtu sasniedzama tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību.

Likuma 8. panta trešā daļa nosaka deklarācijā iekļaujamās ziņas par dzīvesvietas deklarētāju, tai skaitā personai ir jānorāda tiesiskais pamats dzīvot deklarējamā dzīvesvietā.

Nekustamā īpašuma īpašnieks ir tiesīgs deklarēt (dot savu piekrišanu šādai darbībai) jebkuru personu. Informācija par dzīvesvietas deklarēšanu ir veicama atbilstoši Pilsonības un migrācijas pārvaldes norādītajai informācijai. Skatīt šeit. Dzīvesvietas deklarēšana personai ir bez maksas.

Pašvaldība ziņas par deklarēto dzīvesvietu anulē, ja persona, deklarējot dzīvesvietu, ir sniegusi nepatiesas ziņas vai personai nav tiesiska pamata dzīvot deklarētajā dzīvesvietā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas