E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26318
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Informācija obligāti jāsniedz par saimnieciskās darbības pamatdarbības veidu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. maijā, 2022
Edijs

Labdien! Vai, reģistrējot IK, drīkst norādīt vairākus darbības veidus, vai jābūt vienam darbības veidam pēc NACE kataloga?

A
atbild:
21. maijā, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Nodokļu maksātājam ir pienākums sniegt Valsts ieņēmumu dienestam informāciju par pamatdarbības veidu atbilstoši saimnieciskās darbības statistiskās klasifikācijas aktuālajiem kodiem – NACE.

Nodokļu maksātāji, kuri uzsāk saimniecisko darbību, informāciju iesniedz mēneša laikā pēc saimnieciskās darbības reģistrācijas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā vai Valsts ieņēmumu dienestā.

Pamatdarbības veidam ir jāatbilst reālajai situācijai un jāatspoguļo nodokļu maksātāja – uzņēmuma vai saimnieciskās darbības veicēja – piederība konkrētai nozarei un darbības jomai. Ja gada laikā pamatdarbības veids (tā darbība, kas šajā gadā veidoja vislielāko īpatsvaru kopējā apgrozījumā) mainās, laikposmā no nākamā gada 1. janvāra līdz 1. maijam par izmaiņām jāpaziņo VID.

Savukārt informācijas sniegšana par papildu darbības veidiem nav noteikta kā obligāta prasība un sniedzama pēc nodokļu maksātāja izvēles kā informatīva rakstura.

Plašāka informācija pieejama informatīvajā materiālā “Par pamatdarbības veida paziņošanu”, VID tīmekļvietnes sadaļā “Nodokļi/Noderīgi/Paziņošanas un deklarēšanas pienākumi/Informatīvie un metodiskie materiāli”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas