E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26230
Lasīšanai: 2 minūtes

Datu apstrāde sociālo tīklu vietnēs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. maijā, 2022
Anna

Labdien! Vai vecāki drīkst sociālajos tīklos bez manas atļaujas publicēt manas bildes vai bildes, kurās esmu redzama es? Saprotu, ka vecāki lemj līdz 18 gadiem par to, ko drīkst vai nedrīkst, taču pēc 18 gadu vecuma?

A
atbild:
30. maijā, 2022

Fizisko personu datu apstrādi Latvijā, līdzīgi kā citās ES valstīs, reglamentē Visparīgā datu aizsardzības regula 2016/679 un Latvijas tiesību akti. Regulas 18. pantā ir teikts, ka šo regulu nepiemēro personas datu apstrādei, kuru veic fiziska persona tikai personiska vai mājsaimnieciska pasākuma gaitā un kura tādējādi nav saistīta ar profesionālu vai komerciālu darbību.

Personiski vai mājsaimnieciski pasākumi varētu ietvert korespondenci un adrešu sarakstu turēšanu, vai sociālo tīklošanos un tiešsaistes darbības, ko veic saistībā ar šādiem pasākumiem. Tomēr šo regulu piemēro pārziņiem vai apstrādātājiem, kas nodrošina personas datu apstrādes līdzekļus šādām personiska vai mājsaimnieciska rakstura darbībām.

Taču minētais attiecas uz pašas personas datiem, t. i., jebkura persona drīkst publiskot sociālajos tīklos tikai savus personas datus. Ja tiek publiskoti citu personi dati, regulas prasības ir saistošas, t. i., ja personai, kuras dati tiek publiskoti, ir iebildumi par šo datu publiskosanu, šie dati (piemēram, foto) no sociālo tīklu vietnēm ir jādzēš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas