E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25921
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai var apstrīdēt tiesā uzteikumu, kas izteikts pārbaudes laikā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2022
Ieva

Vai var apstrīdēt tiesā atlaišanu no darba pārbaudes laikā, ja darba devējs atlaišanas iemeslu minējis mutiski un es tam nepiekrītu?

A
atbild:
11. aprīlī, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 46. pants “Pārbaudes noteikšana” paredz, ka, noslēdzot darba līgumu, var noteikt pārbaudi, lai noskaidrotu, vai darbinieks atbilst viņam uzticētā darba veikšanai. Proti, pārbaudes laika mērķis ir dot iespēju gan darba devējam, gan darbiniekam pārliecināties, vai darbinieks der šim darbam un vai darbs der darbiniekam.

Pārbaudes laikā darba devējam un darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš. Ne darba devējam, ne darbiniekam, uzsakot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākums norādīt šāda uzteikuma iemeslu. Šādu kārtību paredz Darba likuma 47. pants.

Darba devēja uzteikumu jūs varat apstrīdēt tiesā civiltiesiskā kārtībā viena mēneša laikā no dienas, kad ir saņemts darba devēja uzteikums. Jāņem vērā, ka tiesības vērsties tiesā šāda uzteikuma apstrīdēšanai ir tad, ja darba devējs, uzteicot darba līgumu pārbaudes laikā, ir pārkāpis atšķirīgas attieksmes (diskriminācijas) aizliegumu. Piemēram, ja darba līgums pārbaudes laikā uzteikts darbinieka vecuma dēļ, nevis tādēļ, ka darbinieks neatbilst veicamajam amatam (skatīt Darba likuma 7. un 29. pantu).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas