E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25846
Lasīšanai: 2 minūtes

Pašvaldība noteic, kad izmaksā pabalstu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. martā, 2022
Dagnija

Labdien! Man ir trūcīgās ģimenes statuss. Sociālā darbiniece februārī teica: “mājokļa pabalsts” visiem esot kaut kas jauns un vēl viss nav skaidrs, un teica, lai sniedzu visus rēķinus/maksājumus par mājokli, tiks piešķirts mājokļa pabalsts. Februārī iesniedzu visu prasīto, t. i., visus maksājumus par janvāri. Tikai martā man zvana no novada sociālā dienesta un norāda, ka piešķirs pabalstu par februāri un martu, bet par janvāri nebūs! Nav skaidrs, kāpēc nebūs pabalsts par janvāri. Es izdarīju visu, kā sociālā darbiniece prasīja. Lūdzu, sniedziet skaidrojumu! Vai tiešām un kāpēc man nepienākas pabalsts par janvāri? Paldies!

A
atbild:
25. martā, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ministru kabineta 2020. gada 17. decembra noteikumos Nr. 809 “Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu” ir paredzēts, ka mājokļa pabalstu izmaksā ne retāk kā reizi trijos mēnešos, izņemot mājokļa pabalstu cietā kurināmā iegādei, kuru var izmaksāt vienā vai vairākās reizēs kalendāra gada laikā.

Piešķirto mājokļa pabalstu pārskaita apsaimniekotājam vai komunālo pakalpojumu sniedzējiem, izdevumus par kurināmā iegādi var segt, veicot pārskaitījumu piegādātājam vai pārskaitot uz iesniedzēja norādīto kredītiestādes maksājumu vai pasta norēķinu sistēmas kontu.

Pašvaldība saistošajos noteikumos detalizēti noteic, kā aprēķināms mājokļa pabalsts, kādi izdevumus apliecinoši dokumenti ir nepieciešami tā piešķiršanai un ar kādu regularitāti pabalstu izmaksā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas