E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25845
Lasīšanai: 2 minūtes

Patērētājs var vērsties ar iesniegumu pie pakalpojuma sniedzēja

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. martā, 2022
Vladimirs

Es apmeklēju sporta zāli ilgu laiku. Bet sakarā ar to, ka Covid-19 izplatība ir 10000 cilv./dienā, izlēmu klubu neapmeklēt. Sporta klubs piedāvāja iesaldēt abonementu uz mēnesi. Bet marta sākumā radītāji nemainījas. Līguma rakstīts, ka man jāpaziņo līdz iepriekšējā mēneša 15. datumam, ka klubu neapmeklēšu, tad es varēšu bez problēmām slēgt abonementu. Es 3. datuma atteicos no abonementa un martā klubu neapmeklēju, jo netiek ievērota 2 m distance ģērbtuvē (un ne tikai). Tagad klubs prasa man maksu par martu. Vai var kaut ko izdarīt, lai es nemaksātu par martu, jo martā man nebija neviena nodarbība?

A
atbild:
25. martā, 2022

Nezinot precīzi visus līguma noteikumus (piemēram, par maksāšanas pienākumu un to, cik ilgi darbojas līgums, ja par līguma pārtraukšanu tiek paziņots pēc minētā datuma), varu sniegt vispārīgu atbildi.

Ja saskaņā ar līguma noteikumiem līdz brīdim, kad beidzas līguma darbība, jums bija iespēja izmantot sporta kluba pakalpojumus, bet jūs minētos pakalpojumus neizmantojāt tikai jums zināmu iemeslu dēļ, tad pieņemu, ka sporta klubam ir pamatots iemesls pieprasīt samaksu par pakalpojuma nodrošināšanu attiecīgajā laika periodā.

Jums ir iespēja vērsties pie pakalpojuma sniedzēja ar raksveida iesniegumu, norādot pamatojumu, kāpēc konkrētajā gadījumā nebūtu piemērojama maksa par pakalpojumu.

Ja uzskatāt, ka ir noticis patērētāju tiesību pārkāpums vai esat saņēmis līguma noteikumiem neatbilstošu pakalpojumu Patērētāju tiesību aizsardzības likuma izpratnē un situāciju neizdodas atrisināt pēc rakstveida iesnieguma iesniegšanas pakalpojumu sniedzējam, tad, lai saņemtu palīdzību strīda risināšanā, varat vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas