E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25811
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
3
3

Vai braukšanas eksāmenu var nokārtot, pirms beidzies lieguma termiņš

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. martā, 2022
jānis

Man ir aizliegums vadīt transportlīdzekli uz gadu, jākārto CSDD abi eksāmeni no jauna. Vai ir iespēja nokārtot CSDD eksāmenus ātrāk, nekā beidzas lieguma termiņš?

A
atbild:
21. aprīlī, 2022
Oskars Rekšņa
LV portāls

Lai atjaunotu vadīšanas tiesības pēc tiesību atņemšanas, neatkarīgi no kategorijas jāveic pirmstermiņa veselības pārbaude, jānokārto B kategorijas teorētiskais un vadīšanas eksāmens. Ja vadītāja apliecībā atzīmēta tikai AM, A1, A2, A vai B1 kategorija, jākārto attiecīgajai kategorijai atbilstošu teorētisko un vadīšanas eksāmenu, bet, ja vadītāja apliecībā atzīmēta tikai TRAM vai TROL kategorija, personai jākārto attiecīgajai kategorijai atbilstošu teorētisko eksāmenu.

Eksāmenus var kārtot kādā no CSDD klientu apkalpošanas centriem, kurā sniedz kvalifikācijas pakalpojumus. Pirms vadīšanas eksāmena kārtošanas jābūt saņemtai braukšanas mācību atļaujai.

Pieteikšanās vadīšanas tiesību atjaunošanas eksāmeniem iespējama:

Papildus CSDD informē, ka pirmstermiņa veselības pārbaudi var veikt ātrāk, kā arī teorijas eksāmenu var nokārtot ātrāk. (Jāņem vērā, ka vadīšanas eksāmens jānokārto gada laikā pēc teorijas eksāmena nokārtošanas.) Vienlaikus vadīšanas eksāmenu iespējams kārtot vien tad, kad šis aizliegums ir beidzies.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas