E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25394
Lasīšanai: 1 minūte
1
4
1
4

Par terminētajiem līgumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. janvārī, 2022
Anita

Labdien! Ja līgums par pakalpojumiem tiek izbeigts (lauzts) ar 31. decembri, vai tas nozīmē, ka pakalpojumi 31. decembrī vairs netiek sniegti? Kā izprast, kad beidzas pats pakalpojums, ja līgums beidzas ar 31.12. vai no 31.12.?

A
atbild:
25. janvārī, 2022

Civiltiesiskos darījumos ir pieņemts, ka termiņš, kas noteikts līdz konkrētam datumam, izbeidzas šajā datumā (skatīt Civillikuma 1579.–1586. pantu, Civilprocesa likuma 48. pants).

Ja tiek norādīts, ka “līgums tiek izbeigts ar 31. decembri” vai “līgums tiek izbeigts no 31. decembra”, tad abos gadījumos tas nozīmē, ka līguma darbības pēdējā diena ir 31. decembris un pakalpojums būtu sniedzams arī minētajā datumā.

Slēdzot līgumus, ir svarīgi, lai visas līgumslēdzējpuses pilnībā izprot līguma noteikumus, tāpēc, lai izvairītos no neskaidrībām, līgumā var norādīt skaidrojumu attiecībā uz termiņiem, piemēram, norādot, ka līgums ir spēkā līdz 31. decembrim (ieskaitot).

Civillikuma 1584. pants nosaka: šaubu gadījumā par katru termiņu pieņemams, ka tas noteikts drīzāk par labu saistītajam nekā tiesīgajam.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas