E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25365
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
5
5

Vai pensionāra neapliekamo minimumu var piemērot ikmēneša algai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. janvārī, 2022
Inna

Labdien! Esmu 3. grupas invalīds un strādāju, saņemu minimālo algu un invaliditātes pensiju. Tā kā invaliditātes pensija (136 eiro) ir mazāka nekā pensionāra neapliekamais minimums (350 eiro), vai es varu neizmantoto pensionāra neapliekamā minimuma summas daļu attiecināt uz darba algu, lai no algas tiktu ieturēta mazāka ienākuma nodokļa summa? Tagad darba algai nepiemēro neapliekamo minimumu, no visas algas apliekamās summas ietur iedzīvotāju ienākuma nodokli. Nauda ir vajadzīga tagad, nevis pēc gada, kad varēs iesniegt gada ienākumu deklarāciju, lai atgūtu pārmaksāto nodokli. Ja var, kas tad man ir jādara, lai varētu to izdarīt?

A
atbild:
24. janvārī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darba devējs algai var piemērot atvieglojumu par invaliditāti (3. grupai – 120 eiro mēnesī), ja darbinieks algas grāmatiņā ir norādījis informāciju par invaliditāti.

Pensionāra neapliekamo minimumu var piemērot pensijas izmaksātājs – pensijai. Neizmantoto pensionāra neapliekamā minimuma daļu var attiecināt uz algu, bet to var piemērot visam gada (algas) ienākumam, pašam iesniedzot gada ienākumu deklarāciju.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas