E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25355
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Vai dubultpilsonība ietekmē nodokļu maksāšanas kārtību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. janvārī, 2022
Aivars

Jautājums par dubultpilsonību. Esmu krietnu laiku ārzemēs, gan Anglijā, gan Norvēģijā, bet Latvijas pilsonis, un Latvijā arī ir īpašumi, maksāju nodokļus no to izīrēšanas. Kas notiek, ja iegūstu kādu no ārzemju pilsonībām? Kas mainās, kam par to jāziņo Latvijā? Vai nav papildu nodokļi par to? Kas notiks, ja neziņošu nevienam? Paldies!

A
atbild:
20. janvārī, 2022

Pilsonības tiesisko regulējumu Latvijā nosaka Pilsonības likums. Savukārt kārtību, kādā tiek pieņemts un izskatīts iesniegums par atteikšanos no Latvijas pilsonības, un kārtību, kādā tiek atņemta Latvijas pilsonība, reglamentē Ministru kabineta 2013. gada 24. sepembra noteikumi Nr. 975 “Latvijas pilsonības zaudēšanas un atjaunošanas kārtība”.

Latvijas pilsonim, kurš ir arī citas valsts pilsonis vai kuram citas valsts pilsonība tiek garantēta, ir tiesības atteikties no Latvijas pilsonības.

Latvijas pilsonim, kurš ir ieguvis Pilsonības likumā nepieļautās valsts pilsonībuir pienākums 30 dienu laikā pēc tās iegūšanas iesniegt iesniegumu par atteikšanos no Latvijas pilsonības.

Šis pienākums neattiecas uz Latvijas pilsoni, kurš ir:

  1. saņēmis Ministru kabineta atļauju saglabāt Latvijas pilsonību atbilstoši svarīgām valsts interesēm;
  2. automātiski ieguvis citas valsts pilsonību apprecoties (ex lege) vai adopcijas rezultātā.

Plašāku informāciju par atteikšanos no Latvijas pilsonības skatiet Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes tīmekļa vietnē.

Nodokļu piemērošanā ziņā Latvijas Republikā nav nozīmes tam, kādas valsts pilsonis jūs būtu, svarīgi ir savlaicīgi nomaksāt nepieciešamos nodokļus. LV portāla redakcija nav kompetenta sniegt viedokli par nodokļu piemērošanu un likmēm citās dalībvalstīs. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 43 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas