E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25304
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1
1
1

Kā atvienoties no kopējās apkures

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2022
Anna

Labdien! Manu māju apsaimnieko pašu mājas iedzīvotāju nodibināta biedrība. Mājai ir kopēja gāzes apkure. Sakarā ar gāzes cenu kāpumu rēķini ir astronomiski. Vēlos atvienoties no kopējās apkures. Vai tas ir iespējams? Vai arī visiem dzīvokļiem ir jāveido sava personīgā apkure?

A
atbild:
19. janvārī, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvokļu īpašuma likuma 4. pants noteic, ka kopīpašumā ietilpst arī dzīvojamo māju apkalpojošās inženierkomunikāciju sistēmas, iekārtas un citi ar dzīvojamās mājas ekspluatāciju saistīti funkcionāli nedalāmi elementi, kas nepieder pie atsevišķā īpašuma (tai skaitā atsevišķā īpašuma robežās esošie sildelementi, ja to funkcionālā darbība ir atkarīga no kopīpašumā esošajām inženierkomunikācijām).

Savukārt likuma 16. pants “Dzīvokļu īpašnieku kopības kompetence” paredz, ka dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga izlemt ikvienu jautājumu, kas attiecas uz kopīpašumā esošo daļu.

Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmums ir saistošs ikvienam dzīvokļa īpašniekam un ir pieņemts, ja “par” balsojuši dzīvokļu īpašnieki, kas pārstāv vairāk nekā pusi no dzīvojamā mājā esošajiem dzīvokļu īpašumiem, izņemot tos gadījumus, kuros šā likuma 17. pantā paredzēts cits lēmuma pieņemšanai nepieciešamais balsu skaits vai lielāku nepieciešamo balsu skaitu noteikusi pati dzīvokļu īpašnieku kopība.

Tātad par jūsu dzīvokļa atvienošanos no kopējās gāzes apkures ir jālemj dzīvokļu īpašniekiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas