E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25289
Lasīšanai: 2 minūtes

Personai nav iespējas uzzināt, vai nākotnē no viņas tiks piedzīti uzturlīdzekļi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. janvārī, 2022
Jānis

Labdien! Kā es varu uzzināt par savu pilngadīgo bērnu informāciju, vai viņa atbilst uzturlīdzekļu saņēmēja statusam (vai turpina mācīties un vai nestrādā)? Viņa ar mani nekontaktējas (nesniedz atbildes). Bāriņtiesa nesniedz šādu informāciju. Tiesa, kas pieņēma lēmumu par uzturlīdzekļu apmēru, atbildēja: “Tiesas rīcībā nav šādas informācijas. Strīda gadījumā saskaņā ar Civilprocesa likuma 10. pantu puses realizē savas procesuālās tiesības sacīkstes formā. Tas nozīmē, ka ieinteresētā puse pati iegūst pierādījumus un realizē savas tiesības.” Ko tas nozīmē? Ka ikreiz, kad rodas šaubas, vajag sniegt prasību tiesā? Papildus jau tā lielajiem uzturlīdzekļiem maksāt vēl tiesas nodevas? Pārkāpt administratīvos un krimināllikumus? Izsekot un datubāzēs meklēt informāciju un saņemt sodu par izsekošanu un datu aizsardzības pārkāpumiem?

A
atbild:
06. aprīlī, 2022

Personai, pret kuru var uzsākt uzturlīdzekļu piedziņu, nav iespējas iepriekš uzzināt informāciju, vai pret viņu tiks iesniegts prasības pieteikums vai iesniegums Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā. Nedz tiesa kā valsts iestāde, nedz cita valsts vai pašvaldības iestāde nevar sniegt tādu informāciju.

Ja bērns ir sasniedzis pilngadību, informācija par viņu vairs nav izpaužama viņa vecākiem, likumiskajiem aizbildņiem, bet gan ir pieejama tikai pašai pilngadību sasniegušajai personai.

Iepriekšējas nesaskaņas un komunikācijas neesamība nav negrozāms savstarpējo attiecību stāvoklis. Ja pilngadīgais bērns neveido tiešu komunikāciju, jums pastāv iespēja izmantot meditācijas pakalpojumus un mēģināt attiecību samezglojumus atrisināt, iesaistot mediatoru. Vairāk informācijas par meditāciju atradīsiet šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas