E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25256
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādniekam ir jākomunicē ar tiesu izpildītāju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. janvārī, 2022
Andrejs

Здравствуйте. Прошу ответить, имеет ли право какой-либо судебный исполнитель снимать деньги с моего личного банковского счета, на котором у меня сумма ниже прожиточного минимума? (в частности - Судебный исполнитель снял сумму 70 евро). Могу ли я опротестовать это?

Labdien! Vai tiesu izpildītājam ir tiesības noņemt naudu no mana privātā bankas konta, kurā man ir summa, kas mazāka par iztikas minimumu? Tiesu izpildītājs ieturēja 70 eiro. Vai var iebilst pret to?

A
atbild:
13. janvārī, 2022

Jums ir tiesības sazināties ar tiesu izpildītāju, lai pārrunātu sava parāda atmaksas kārtību, attiecīgi kontakti ir pieejami Latvijas Zvērināto tiesu izpildītāju padomes mājaslapā šeit.

“Tāpat būtiski ir zināt: ja ir bloķēts bankas konts, tad parādnieks netiek atstāts bez naudas līdzekļiem, parādniekam bankas kontā tiek saglabāti naudas līdzekļi minimālās mēneša darba algas apmērā (vai puse no minimālās mēneša darba algas, ja ir uzturlīdzekļu parāds) viena kalendārā mēneša ietvaros. Ja parādnieks grib uzzināt detalizētāku informāciju par izpildu lietu vai nevar samaksāt visu maksājumu pilnā apmērā, tad viņam ir jāierodas tiesu izpildītāja prakses vietā, kur viņš var iepazīties ar izpildu lietu, sniegt informāciju par savu mantisko stāvokli, summām, uz kurām nevar vērst piedziņu, un par parāda nomaksas kārtību.” Vairāk par to lasiet LV portāla rakstā šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas