E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25187
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Dzīvokļa atsavināšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. janvārī, 2022
Linda

Labdien! Pirms diviem gadiem pārdevām dzīvokli, jaunais īpašnieks nepārslēdza atkritumu izvešanas un elektrības līgumus, rēķini pienāk mums. Pakalpojuma sniedzēji ziņo, ka atteikties no līguma nevaram, to var pārslēgt tikai jaunais īpašnieks. Dzīvoklis stāv tukšs, un maksājumi ir mazi, rēķinus apmaksājam, bet nu jau apnicis un arī summa uzaugusi. Īpašnieks neliekas ne zinis, uz ziņām un zvaniem neatbild. Kā rīkoties?

A
atbild:
18. janvārī, 2022

Dzīvokļa īpašuma likuma 10. panta 3. daļa noteic, ka dzīvokļa īpašuma atsavināšanas gadījumā darījuma dalībnieki nekavējoties rakstveidā paziņo dzīvojamās mājas pārvaldniekam par dzīvokļa īpašnieka maiņu. Dzīvokļa īpašuma ieguvējs pēc darījuma noslēgšanas iesniedz īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu dzīvojamās mājas pārvaldniekam vai personai, kura atbilstoši pārvaldīšanas līguma noteikumiem kārto mājas lietu.

Tādējādi, ja mājas pārvaldniekam ir jāpaziņo par īpašumtiesību maiņu un jūsu noslēgto līgumu (apsaimniekošanas jomā) vienpusēju izbeigšanu. Pēc tam apsaimniekotāja pienākums ir (neatkarīgi no tā, vai ir noslēgts līgums ar jauno īpašuma ieguvēju vai ne) piestādīt rēķinus par apsaimniekošanu un atkritumu izvešanu jaunajam īpašniekam.

Jautājumā par elektroenerģijas piegādes līguma izbeigšanu jums ir jāvēršas ar iesniegumu AS Sadales tīkls par elektroenerģijas piegādes līguma darbības izbeigšanu. Sadales tīkls uz jūsu iesnieguma pamata izbeigs sadarbības līgumu.

Ja kāds no minētajiem pakalpojuma sniedzējiem atsakās izbeigt šobrīd spēkā esošos līgumus, aicinām vērsties pie tiem ar oficiālu iesniegumu. Pēc oficiālas atbildes saņemšanas, saņemot juridisko konsultāciju, jums būs iespējams izvērtēt apsaimniekotāja un AS Sadales tīkls argumentāciju un nepieciešamības gadījumā vērsties tiesā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas