E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25185
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Iekšējo normatīvo dokumentu pieejamība

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2022
Arnis

Labdien! Kāpēc jau ilgāku laiku internetā nedz vietnē likumi.lv, nedz “Latvijas Vēstneša” portālā, nedz arī citās ar aizsardzības resoru saistītās vietnēs nav atrodams normatīvais akts “AIZSARDZĪBAS MINISTRIJAS 2007. GADA 21. AUGUSTA NOTEIKUMI NR. 63-NOT “KĀRTĪBA, KĀDĀ VEIC MEDICĪNISKO PĀRBAUDI MIERA UN MOBILIZĀCIJAS GADĪJUMĀ PERSONĀM, KURAS PRETENDĒ UZ KARAVĪRU AMATIEM NACIONĀLAJOS BRUŅOTAJOS SPĒKOS, KARAVĪRIEM, MILITĀRAJIEM DARBINIEKIEM, ZEMESSARGIEM, REZERVES KARAVĪRIEM UN REZERVISTIEM”?

A
atbild:
16. janvārī, 2022

Pārbaudot tīmekļa vietnēs www.vestnesis.lv un www.likumi.lv pēc jūsu iesūtītā nosaukuma, rezultāti netika atrasti.

Jautājumā tika norādīts, ka noteikumu izdevējs ir Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ minētie noteikumi nav publicēti Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis (www.vestnesis.lv) un nav pieejami tiesību aktu konsolidētajā vietnē www.likumi.lv, paskaidrojam, ka saskaņā ar Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likuma (OPTIL) 3. pantu:

(1) Oficiālajā izdevumā publicē:

1) ārējos normatīvos aktus, arī pašvaldību saistošos noteikumus;

2) citus tiesību aktus un oficiālos paziņojumus, ja to publicēšanu šajā izdevumā paredz ārējie normatīvie akti.

Savukārt publicēto tiesību aktu sistematizāciju (www.likumi.lv) oficiālais izdevējs veic saskaņā ar OPTIL 16. pantā noteikto kārtību.

Pārbaudot Militārā dienesta likuma  19. panta 2. daļu un 32. panta 3. daļu, Latvijas Republikas Zemessardzes likuma 14. panta 1. daļas 1. punktu un Valsts pārvaldes iekārtas likuma 72. panta 1. daļas otro punktu, secināms, ka minētajos tiesību aktos nav noteikta prasība izsludināt oficiālajā izdevumā ministrijas izdotos iekšējos noteikumus (iekšējie normatīvie akti) attiecībā uz Nacionālo bruņoto spēku fiziskās sagatavotības pārbaužu organizēšanas kārtību un prasībām, līdzīgi arī attiecībā uz kārtību, kādā veic medicīnisko pārbaudi miera un mobilizācijas gadījumā personām, kuras pretendē uz karavīru amatiem Nacionālajos bruņotajos spēkos, karavīriem, militārajiem darbiniekiem, zemessargiem, rezerves karavīriem un rezervistiem (attiecīgi noteikumi Nr. 6-NOT un 63-NOT).

Ja jums ir nepieciešams saņemt minēto noteikumu norakstus vai informāciju par tiem, tad jāvēršas Aizsardzības ministrijā ar attiecīgu lūgumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas