E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25183
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Līguma slēgšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2022
Sandis

Labdien! Sakiet, lūdzu, vai likums vai kas cits regulē to, vai man kā privātmājas īpašniekam ciematā ir pienākums slēgt līgumu un maksāt apsaimniekošanas maksu ciemata pārvaldniekam?

A
atbild:
16. janvārī, 2022

Sākotnēji vēršam jūsu uzmanību, ka iesaistīšanās līgumiskajās attiecībās ir pušu brīvas gribas un izvēles rezultāts. Šādā gadījumā jums ir izvēle saņemts attiecīgās pašvaldības sniegtos pakalpojumu vai atteikties no to saņemšanas. Taču atsevišķos gadījumos var izveidoties situācija, kad jums kā dzīvojamās mājas īpašniekam ir pienākums izpildīt noteiktu normatīvo aktu prasības, kuru izpildes procesā ir nepieciešams slēgt līgumus. Šāds piemērs ir atkritumu apsaimniekošanas joma, kur saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu pašvaldības ir izdevušas saistošos noteikumus atkritumu apsaimniekošanā.

Tādējādi vispirms jums jākonstatē, vai šāda līguma slēgšanas pienākums ir noteikt ārējos normatīvajos aktos, pēc kā jāvienojas par līguma slēgšanas nosacījumiem. Ja šāda prasība nav obligāta, jums ir tiesības līgumu neslēgt. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas