E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25123
Lasīšanai: 4 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

Par miera traucēšanu draud administratīvā atbildība

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. decembrī, 2021
Ieva

Labdien! Izmisīgi lūdzu jums palīdzību. Kā rīkoties, ja kaimiņiene mēģina noindēt manu suni? Kaimiņiene, naida vadīta pret mani un manu ģimeni, iemet sētā suņu konservus ar kaut kādu vielu: mums ir aizdomas, ka tā ir kaut kāda žurku inde. Var redzēt, no kurienes bijis mests, un tā ir sētas iekšpuse, no ielas puses tur nevarēja neko iemest. Tēmēts, protams, bija uz mūsu ģimenes suni, bet sakritības pēc māte ar savu suni bija atbraukusi ciemos un apēda viņas suns. Piebildīšu, ka mātes suns ir dobermanis, ap 43 kg svarā. Vakarā dobermanis tika izlaists ārā pa sētu paskraidīt un pēc 15 min ienāca mājā pilnīgi nekāds, apātisks, knapi turējās kājās un smagi elpoja. Aizvedot pie vetārsta, veicot asinsanalīzes, tiek konstatēts, ka dobermaņa aknu un aizkuņģa dziedzera rādītāji ir kritiski. Suns pašlaik atkopjas. Ir skaidrs, ka mans suns, kurš ir gandrīz 2 reizes mazāks par dobermani, būtu mocījies, ja šo indēto konservu gaļu būtu apēdis, un, visticamāk, nebūtu izdzīvojis. Protams, ir iesniegts iesniegums policijā par šo situāciju. Ir vairāk nekā skaidrs, ka tas tika vērsts pret mani un manu ģimeni. Par šo kaimiņieni un viņas dēlu jau iepriekš ir iesniegts iesniegums policijā par draudu izteikšanu, pēc kura policija aicināja viņus uz pārrunām. Viņus tikai brīdināja par to, kas var notikt, ja turpinās šādā garā. Un situācija, kad tiek mēģināts manu suni indēt, jau ir tiešākā draudu realizēšana. Bet ko darīt, lai cilvēks izbeigtu šādi rīkoties? Gaidīt, kad manu suni tiešām noindēs vai arī kaut ko nodarīs manam četrgadīgajam bērnam? Šī kaimiņiene jau bērnu bija iebiedējusi, par ko bija arī rakstīts policijas iesniegumā. Šis nav stāsts par to, ka mūsu suns ir skaļš vai ir bijis agresīvs pret kaimiņieni, vai vēl kaut kas. Šī situācija ir skaudības un atriebības rezultāts, un suns nav vainīgs ne pie kā.

A
atbild:
12. janvārī, 2022
Olga Lauva
juriste

Kaimiņienes rīcību, iespējams, varētu kvalificēt kā sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personu mieru.

Saskaņā ar Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 11. panta pirmo daļu par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personu mieru, iestāžu, komersantu vai citu institūciju darbu vai apdraudot savu vai citu personu drošību (sīkais huligānisms), piemēro naudas sodu no četrpadsmit līdz simt naudas soda vienībām.

Iespējams, ka, atkārtoti izsaucot pašvaldības policiju, tiks uzsākta administratīvā pārkāpuma process un pieņemts lēmums par administratīvā soda piemērošanu kaimiņienei. Tāpēc tikai aicinām: ja persona traucē jūsu mieru, apdraud jūsu mājdzīvnieku dzīvību vai veselību, rekomendējam aizstāvēt savas tiesības un intereses, vēršoties pašvaldības policijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas