E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25086
Lasīšanai: 2 minūtes
8
8

Bezdarbnieka pabalstu nemaksā, kamēr tiek maksāts slimības pabalsts

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. decembrī, 2021
Estere

Labdien! Darba attiecības izbeidzu 01.11.2022., uz bezdarbniekiem pieteicos 12.11., un saņēmu lēmumu, kurā tika nolemts saņemt pabalstu par kalendāro dienu, SĀKOT NO 12.11. Līdz 29.11. biju vēl uz slimības lapas (30 dienas pēc darba attiecību izbeigšanas vēl var būt slimības lapa). To ieskaitīja, viss kārtībā. Bet vakar man ienāk bezdarbnieka pabalsts vienas dienas apmērā, un, cik saprotu, tas ir par 30.11.21. Bet ja lēmumā ir teikts, ka piešķirs no 12.11.21. par katru kalendāro dienu? Es uz to arī biju cerējusi, tagad esmu šokā. Vai tad slimības pabalsts un bezdarbnieka pabalsts tiek savienots? Kādēļ tā? Lēmums ir lēmums. Un bezdarbnieka pabalsts nav slimības pabalsts.

A
atbild:
27. decembrī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Vienlaikus abus sociālās apdrošināšanas maksājumus – slimības pabalstu un bezdarbnieka pabalstu – nevar saņemt. Bezdarbnieka pabalsta izmaksu aptur uz laiku, kamēr bezdarbnieks saņem slimības pabalsts.

Likuma “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” tajā pašā 13. pantā, kura ceturtajā daļā paredzētas tiesības vēl 30 dienas saņemt slimības pabalstu, ja darba nespēja turpinās pēc darba ņēmēja statusa zaudēšanas, piektajā daļā noteikts: ja personai vienlaikus ir tiesības gan uz slimības pabalstu, gan uz bezdarbnieka pabalstu, tad šajā laikā izmaksā tikai slimības pabalstu.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas