E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25012
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
2
2

Biedra tiesības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. decembrī, 2021
Lilita

Lūdzu padomu: esmu oktobrī uzrakstījusi dārzkopības sabiedrības valdei elektroniski parakstītu iesniegumu par to, lai neiekasētu maksu par atkritumu izvešanu ziemas periodā, norādot uzvārdu, adresi un periodu. Tāda bija valdes prasība, lai nevajadzētu maksāt par atkritumu izvešanu ziemas periodā tiem, kuri tur dzīvo tikai pa vasaru. Kad novembrī uzrakstīju e-pastā, kāpēc nav atbildes, tad man atrakstīja, ka vēl nav bijusi valdes sēde. Diemžēl vēl līdz šim laikam, kad pagājuši jau gandrīz divi mēneši, neesmu saņēmusi atbildi par pieņemto lēmumu, tikai rēķinus par atkritumu apmaksu. Ar DS valdi var sazināties tikai e-pastā. Ko darīt šajā situācijā?

A
atbild:
23. decembrī, 2021

Ja jautājumā ar dārzkopības sabiedrību ir domāta kooperatīvā sabiedrība, tad situācijā, kad sabiedrības valde nesasauc valdes sēdi un nelemj jautājumus, kas ir svarīgi sabiedrības biedriem, līdz ar to attiecīgie jautājumi ir lemjami biedru kopsapulcē.

Kopsapulces sasaukšanu saskaņā ar Kooperatīvo sabiedrību likuma 32. panta 1. daļu ir tiesīga veikt vismaz viena desmitdaļa biedru.  

Bez minētā jāņem vērā arī sabiedrības statūtos noteiktā kārtība valdes un biedru sasaukšanas kārtībā.

Ja sabiedrības valde nelemj biedriem svarīgus jautājumus, kopsapulce cita starpā arī ir tiesīga lemt jautājumu par valdes sastāva maiņu (likuma 31. panta 1. daļas 7. punkta izpratnē).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas