E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24770
Lasīšanai: 5 minūtes

Vakcinācijas sertifikāta dati

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. novembrī, 2021
Oksana

Labdien! Visos noteikumos ir rakstīts, ka nodarbinātajam ir jāuzrāda derīgs vakcinācijas sertifikāts, bet darba devējs pieprasa vakcinācijas sertifikāta kopiju. Vai tas ir tiesiski? Jo vakcinācijas sertifikāts satur informāciju, piemēram, par vakcīnas veidu, kuru es negribu izpaust trešajām personām. Vai būtu pietiekami aizsūtīt tikai QR kodu, nevis visu sertifikātu? Vai informācija, kas norādīta vakcinācijas sertifikātā, ir uzskatāma par konfidenciālu? Diemžēl ne Valsts darba inspekcija, ne Veselības ministrija nespēja sniegt atbildi. Paldies.

A
atbild:
16. decembrī, 2021

Ministru kabineta 2021. gada 28. septembra noteikumu Nr. 662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” 24. punkts nosaka:

Darba devējs darbu klātienē organizē, lai samazinātu inficēšanās riskus darbavietā un risku pakalpojuma saņēmējiem. Darba devējam ir tiesības noteikt katra darbinieka (amatpersonas) (tai skaitā brīvprātīgo un personu ar ārpakalpojuma līgumiem) inficēšanās risku un iespējamo risku citu cilvēku veselībai, izvērtējot viņa darba pienākumus un darba apstākļus, un noteikt tos darbus, kuru veikšanai ir nepieciešams vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. (..)

Noteikumu 25. punkts nosaka:

Darba devējs neļauj šo noteikumu 24. punktā minētajiem darbiniekiem (amatpersonām) veikt darba pienākumus, kas saistīti ar darba devēja apzinātajiem inficēšanās riskiem darbavietā, ja darbinieks (amatpersona) nav uzrādījis vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Noteikumu 40. punkts nosaka:

Faktu, ka persona ir pilnībā vakcinēta, pārslimojusi vai veikusi atbilstošu Covid-19 testu, persona apliecina, uzrādot attiecīgo vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikātu pēc pakalpojuma sniedzēja, darba devēja vai izglītības iestādes norīkotas personas, vai kontrolējošo institūciju pieprasījuma. Personai, uzrādot attiecīgo sadarbspējīgo sertifikātu, ir pienākums uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu. Bērns līdz 15 gadu vecumam, uzrādot attiecīgo sadarbspējīgo sertifikātu, personas identitātes apliecināšanai var uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, skolēna apliecību vai dzimšanas apliecību. Ja bērnu līdz 15 gadu vecumam pavada tā vecāks, var uzrādīt vecāka pasi, kurā ir ieraksts par šo bērnu. 

Noteikumu 41. punkts nosaka:

Pakalpojuma sniedzējam, darba devējam, tai skaitā izglītības iestādei, izglītības procesa īstenotājam vai tā norīkotai personai vai kontrolējošai institūcijai ir tiesības pieprasīt un apstrādāt no darbinieka vai citas personas, kas uzturas vai pastāvīgi atrodas pakalpojuma sniegšanas telpās vai darba vietā, un izglītojamā iegūto informāciju par atbilstību pilnībā vakcinētas personas vai pārslimojušas personas statusam (tai skaitā sertifikāta derīguma termiņu, ja personai ir pārslimošanas sertifikāts), kā arī Covid-19 testa rezultātus. Persona uzrāda attiecīgo sadarbspējīgo sertifikātu vai testa rezultātu pēc pakalpojuma sniedzēja, darba devēja vai izglītības iestādes norīkotas personas, vai kontrolējošo institūciju pieprasījuma.

Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts satur ziņas, kas norādītas minēto noteikumu 222., 223, un  224. punktā; šo ziņu apjoms ir lielāks nekā dati, kas nepieciešami darba devējam normatīvā akta prasību izpildei.

Īpašo kategoriju personas datu (t.sk. dati par personas veselība stāvokli) apstrāde šajā situācijā ir pamatota ar Vispārīgās datu aizsardzības regulas 2016/679 9. panta 1. punkta b) apakšpunktu: apstrāde ir vajadzīga, lai realizētu pārziņa pienākumus un īstenotu pārziņa vai datu subjekta konkrētas tiesības nodarbinātības, sociālā nodrošinājuma un sociālās aizsardzības tiesību jomā, ciktāl to pieļauj Savienības vai dalībvalsts tiesību akti vai koplīgums atbilstīgi dalībvalsts tiesību aktiem, paredzot piemērotas garantijas datu subjekta pamattiesībām un interesēm – tādā apjomā, kāds nepieciešams mērķa sasniegšanai.

Savukārt datu apstrāde lielākā apjomā vai mērķiem, kas nav minēti tiesību aktā, ir pieļaujama tikai ar paša darbinieka (datu subjekta) piekrišanu: regulas 9. panta 1. punkta a) apakšpunkts) vai cits pamats – ja tāds pastāv saskaņā ar regulas 9. panta 1. punkta apakšpunktos norādītajiem pamatiem.

Tādējādi, lai darba devējs izpildītu normatīvo aktu prasības, viņam ir jāpārbauda (un darbiniekam ir jāuzrāda) sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts.

Ja darba devējs pieprasa datu apstrādi lielākā apjomā (ziņas, ko satur sertifikāts atbilstoši noteikumu 222., 223, un  224. punktam), tad viņam ir jāpamato šāds pieprasījums (norādot datu apstrādes mērķi, tiesisko pamatu u. c.).

Ņemot vērā jautājumu, paskaidrojam, ka QR koda uzrādīšana izpilda normatīvo aktu prasības (no darbinieka puses) attiecībā uz sadarbspējīga sertifikāta uzrādīšanu. Savukārt cita informācija, ko sertifikāts satur, ir īpašo kategoriju personas dati (regulas 9. panta izpratnē).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas