E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24721
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai tiks maksāts bezdarbnieka pabalsts, ja gada laikā darbs zaudēts atkārtoti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. novembrī, 2021
Inga

Situācija: bezdarbnieks strādājis konkrētajā darbavietā vairāk nekā divus gadus. Šī gada sākumā darba attiecības tika izbeigtas, pēc nepilna mēneša atsāktas tajā pašā darbavietā, bet pa to laiku noformēts bezdarbnieka statuss (kas ilga nepilnu mēnesi) un saņemts bezdarbnieka pabalsts par šo neilgo laiku. Ja tagad cilvēkam tiek pārtraukts darba līgums, vai likums viņam nodrošina bezdarbnieka pabalstu? Ir nostrādāti vajadzīgie 12 mēneši 16 mēnešu periodā. Bet pirms 9–10 mēnešiem bijis pārrāvums darba attiecībās (un par šo pārrāvuma laiku saņemts neliels pabalsts).

A
atbild:
23. novembrī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja atkārtoti ir zaudēts darbs, arī šādā gadījumā, lai noteiktu tiesības uz bezdarbnieka pabalstu, jābūt izpildītiem nosacījumiem:

  • piešķirts bezdarbnieka statuss;
  • kopējais apdrošināšanas (darba) stāžs ir ne mazāks par vienu gadu;
  • Latvijā ir veiktas vai bija jāveic obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas bezdarba gadījumam ne mazāk kā 12 mēnešus pēdējo 16 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas.

Ja 12 mēnešu periodā bezdarbnieka pabalsts tiek piešķirts atkārtoti, to piešķir, ņemot vērā šajā periodā iepriekš piešķirto bezdarbnieka pabalstu saņemšanas ilgumu dienās. Tātad kopējais pabalsta izmaksas ilgums nebūs 8 mēneši, ņemot vērā arī iepriekš izmantotā pabalsta ilgumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas