E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24567
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības uz slimības pabalstu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. oktobrī, 2021
ARNOLDS

Labdien! Esmu 2. grupas invalīds ar arodslimību. Pēdējos divus gadus nebiju darba attiecībās veselības dēļ. Septembrī darbu beidzot dabūju, bet nostrādāju nepilnu mēnesi, jo saslimu. Man tika izsniegta darbnespējas lapas A, B, kurās saslimšanas cēlonis nav arodslimība. Nokļuvu slimnīcā, kur diagnozi mainīja, kā saslimšanas cēloni minot arodslimību. Tas tika ierakstīts jau nākamajā darbnespējas lapā B. Vai man ir cerības uz kādu no minēto B lapu apmaksu?

A
atbild:
09. novembrī, 2021
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Anita Jakseboga, Pabalstu metodiskās vadības daļas vecākā eksperte

Ja divus  gadus neesat bijis darba attiecībās, tad jums nebūs tiesības uz slimības pabalstu, ja cēlonis norādīts “cits cēlonis”.

Jo slimības pabalstu piešķir personai, ja par šo personu Latvijas Republikā ir veiktas vai bija jāveic valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas slimības apdrošināšanai ne mazāk kā trīs mēnešus pēdējo sešu mēnešu periodā pirms mēneša, kurā iestājies apdrošināšanas gadījums, vai ne mazāk kā sešus mēnešus pēdējo 24 mēnešu periodā pirms mēneša, kurā iestājies apdrošināšanas gadījums.  

Tomēr jums būs tiesības uz slimības pabalstu par darba nespējas periodu, kurā cēlonis norādīts “arodslimība”, jo tādā gadījumā netiek prasīts kvalifikācijas periods tiesību noteikšanai uz slimības pabalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas