E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24524
Lasīšanai: 2 minūtes

Transportlīdzekļa piespiedu pārvietošana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. oktobrī, 2021
viktors

Labdien! Vai policija drīkst no automašīnu stāvvietas evakuēt transporta līdzekli (transporta līdzeklis novietots marķētā stāvvietā, netraucē citiem braukšanas transportiem), ja šoferis atteicies no alkohola testa?

A
atbild:
09. novembrī, 2021

Atteikšanās no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes ir administratīvs pārkāpums (Ceļu satiksmes likuma 62. panta 8. daļas izpratnē). Mantu un dokumentu izņemšanu administratīvās pārkāpuma lietas ietvaros amatpersona ir tiesīga veikt saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 111. pantu. Savukārt transportlīdzekļa, ar kuri izdarīts administratīvais pārkāpums, piespiedu pārvietošanu nosaka Ministru kabineta 2004. gada 7. septembra noteikumu Nr. 767 “Noteikumi par transportlīdzekļa piespiedu pārvietošanu un transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa” 7. punkts.

Tādējādi, ja autovadītājs ir atteicies no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes, amatpersona, kura sastāda administratīvā pārkāpuma protokolu, pieņem lēmumu par transportlīdzekļa izņemšanu un piespiedu pārvietošanu, un šāda rīcība ir likumīga un pamatota.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas