E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24476
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Lai saņemtu kompensāciju par briļļu iegādi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. oktobrī, 2021
Anda

Labdien! Mana darbavieta darbiniekiem kompensē noteiktu summu par briļļu iegādi. Lai šo kompensāciju saņemtu, grāmatvedība pieprasa iesniegt čeka oriģinālu. Bet es šo čeku nevaru atdot, jo man tas ir jāpatur kā garantijas dokuments, ja ar manām brillēm kaut kas notiek. Kā rīkoties šādā situācijā?

A
atbild:
21. oktobrī, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba devējam izdevumu kompensēšanai (par briļļu iegādi) ir nepieciešams dokumentāls apliecinājums, un par tādu kalpo preces (briļļu) iegādes kases čeka oriģināls, kas apliecina maksājumu. To paredz grāmatvedības noteikumi. Darba devējs nav tiesīgs pieņemt no jums, piemēram, kopētu kases čeku.

Jānorāda, ka, iegādājoties preci, pircējam ir iespēja lūgt pārdevējam izsniegt kases čeka kopiju, kas noteiktā situācijā, tostarp veicot preces garantijas apkalpošanu, ir uzrādāms pakalpojuma sniedzējam.

Ja jūsu rīcībā ir tikai kases čeka oriģināls, bet nav veikala izsniegtas čeka kopijas, jums var ieteikt vērsties briļļu iegādes vietā, informēt par situāciju un lūgt izsniegt garantijas apkalpošanai kādu ekvivalentu dokumentu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas