E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24475
Lasīšanai: 4 minūtes

Kā saņemt atkārtotu apsardzes sertifikātu, ja mainīti personas dati

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. oktobrī, 2021
Līga

Labdien! Esmu stājusies laulībā un mainījusi uzvārdu. Protams, kā visi citi dokumenti ir jāmaina, tā jāmaina arī apsardzes sertifikāts. Kur es varu vērsties šajā jautājumā? Paldies.

A
atbild:
12. novembrī, 2021
Linda Ņikona
LV portāls

Apsardzes darbības likuma 14. pants paredz, ka apsardzes sertifikātu Ministru kabineta noteiktajā kārtībā izsniedz fiziskajai personai, kura ieguvusi noteiktu izglītību vai apguvusi attiecīgu izglītības programmu un nokārtojusi apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījumu, vai personai, kurai atzīta ārvalstīs iegūtā profesionālā kvalifikācija atbilstoši likumam “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”. Apsardzes sertifikāta derīguma termiņš ir pieci gadi.

Apsardzes darbinieks saņem apsardzes sertifikāta dublikātu, ja sertifikāts ir bojāts, nozaudēts vai nolaupīts, vai atkārtotu apsardzes sertifikātu, ja mainīti tajā norādītie fiziskās personas dati.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 380 “Apsardzes sertifikātu izsniegšanas kārtība” 45. punktu, ja persona ir mainījusi vārdu vai uzvārdu, tā iesniedz Valsts policijā iesniegumu apsardzes sertifikāta dublikāta vai atkārtota apsardzes sertifikāta saņemšanai (7. pielikums) un samaksā valsts nodevu par atkārtota apsardzes sertifikāta izsniegšanu. Iesniegumam pievieno vienu fotogrāfiju (2 x 3 cm) papīra formā vai digitālā veidā, ne vecāku par sešiem mēnešiem (iesniedz, ja Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmā nav personas sejas attēla vai persona nepiekrīt šādu datu apstrādei).

Saņemot šo MK noteikumu 45. punktā minēto iesniegumu, Valsts policija pārliecinās, vai valsts nodevas maksājums ir ieskaitīts valsts budžetā, un piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas izsniedz atkārtotu apsardzes sertifikātu. Ja persona nav samaksājusi valsts nodevu, Valsts policija pieņem lēmumu neizsniegt atkārtotu apsardzes sertifikātu.

Atkārtotu apsardzes sertifikātu noformē šo MK noteikumu 31. punktā minētajā kārtībā, attiecīgi norādot jauno personas vārdu vai uzvārdu un papildus norādot vārdu “Atkārtots”.

Vienlaikus vēršam uzmanību, ka atbilstoši Valsts policijas mājaslapā norādītajam ārkārtējās situācijas laikā saistībā par apsardzes sertifikātu izsniegšanu, apsardzes darbinieku kvalifikācijas pārbaudījumu un ieroču un munīcijas aprites kvalifikācijas pārbaudījuma organizēšanu un norisi izdots Valsts policijas 2021. gada 22. oktobra lēmums Nr. 250 “Par kvalifikācijas pārbaudījumu organizēšanas pārtraukšanu, sertifikātu izsniegšanas un pagarināšanas apturēšanu un to izmantošanas termiņa noteikšanu ārkārtējās situācijas laikā”.

Atbilstoši minētajam lēmumam, lai samazinātu Covid-19 infekcijas izplatību un mazinātu Valsts policijas nodarbināto un apmeklētāju veselības apdraudējumu, pamatojoties uz Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojuma Nr. 720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 5.49.11. un 5.49.15.2. apakšpunktu, no 2021. gada 21. oktobra līdz 14. novembrim nolemts:

  • pārtraukt apsardzes darbinieku kvalifikācijas pārbaudījumu un ieroču un munīcijas aprites kvalifikācijas pārbaudījuma organizēšanu un norisi;
  • apturēt apsardzes sertifikātu izsniegšanu un apsardzes sertifikātu derīguma termiņa pagarināšanu, kārtojot pārbaudījumu;
  • noteikt, ka jau izsniegtie apsardzes sertifikāti, kuru derīguma termiņš beidzies ārkārtējās situācijas laikā, izmantojami ne ilgāk kā vienu mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Sīkāku informāciju par dokumentu iesniegšanu, personas reģistrēšanu apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījumam, šī pārbaudījuma kārtošanu un apsardzes sertifikātu izsniegšanu var saņemt, zvanot pa tālruni 67208226, pirmdienās, trešdienās un piektdienās no plkst. 8.00 līdz 12.00 un no plkst. 12.30 līdz 16.30 vai pa e-pastu: eksameni@vp.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas