E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24360
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā izpirkt zemi no rezerves fonda

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. oktobrī, 2021
Kristers

Labdien! Man pieder 1/2 zemes domājamās daļas Rīgā (pilsētā, privātmāju apbūves teritorijā). Otra daļa ir iekļauta rezerves zemes fondā. Kur jāvēršas, lai šo zemi izpirktu/atsavinātu un varētu īpašumus apvienot?

A
atbild:
13. oktobrī, 2021
Rīgas dome
Īpašuma departaments

Lai sniegtu precīzu atbildi, ir nepieciešama informācija par zemesgabala atrašanos, kā arī faktu, vai zemesgabals ir vai nav apbūvēts, kam pieder apbūve, uz kāda pamata privātpersona ir ieguvusi ½ domājās daļas īpašumā no zemesgabala. No tā tad varētu izdarīt atbilstošus secinājumus, ņemot vērā zemesgabala vēsturisko piederību vai citus apstākļus, kas dod pamatu piemērot likumu “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatā” vai Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumu.

Ņemot vērā, ka Rīgas pilsētā zemes reforma nav pabeigta un vēl ir piemērojami zemes reformu regulējošie normatīvie akti, un vēl nav piemērojama Zemes pārvaldības likuma 17. panta sestā daļa, precīzu atbildi sniegt nav iespējams. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 43 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas