E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24287
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Kāda izglītība nepieciešama pirmsskolas pedagogam vai audzinātājam skolā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. septembrī, 2021
Ausma

Labdien! Man ir maģistra grāds pedagoģijā ar specializāciju pieaugušo izglītībā, iegūts 2004. gadā (bet bakalaurs ekonomikā), pēdējos 17 gadus strādāju pašvaldībā par lietvedi. Kas man ir jāapgūst, lai es varētu strādāt par 1) audzinātāju (ne priekšmeta skolotāju) vidusskolā vai 2) pirmsskolas pedagogu pirmsskolas izglītības iestādē? Paldies!

A
atbild:
27. septembrī, 2021
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Atbilstoši Izglītības likuma 48. pantā noteiktajam par pedagogu var strādāt persona, kura ieguvusi vai iegūst pedagoģisko izglītību, kas atbilst Ministru kabineta noteiktajām profesionālās kvalifikācijas prasībām. Plašāka informācija par pedagogiem nepieciešamo izglītību atrodama Ministru kabineta 11.09.2018. noteikumos Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”.

Amata “audzinātājs” vidusskolā nav. Līdz ar to jautājums ir neskaidrs. Lai strādātu par pirmsskolas pedagogu, jums visdrīzāk vajadzēs apgūt pedagogu profesionālās pilnveides programmu pirmsskolas saturā un didaktikā. Tomēr precīzākas atbildes saņemšanai lūdzam vērsties Izglītības kvalitātes valsts dienestā (e-pasta adrese: ikvd@ikvd.gov.lv), minot konkrētus vēlamos pedagoga amatus un iesniegumam pievienojot iegūto izglītības dokumentu kopijas.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas