E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24283
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kā ierīkot kopīpašumā vaļēju terasi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. septembrī, 2021
Kristaps

Labdien! Kādas darbības man jāveic, ja kopīpašumā (zonējums: JC8) gribu ierīkot vaļēju terasi ar saulessargu – karnīzi (6 m x 3 m)? Ministru kabineta noteikumi Nr. 253 “Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi” paredz, ka vaļējas terases ierīkošanai nav vajadzīga būvatļauja.

A
atbild:
24. septembrī, 2021
Rīgas dome
Kaspars Līcītis, Zīmola un komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators

Lasītāja minētie būvnoteikumi nosaka:

6. Paskaidrojuma raksts (1. pielikums), apliecinājuma karte (3. pielikums) vai būvniecības iesniegums (4. pielikums, turpmāk kopā – būvniecības ieceres iesniegums) vai cita būvniecības ieceres dokumentācija nav nepieciešama:

  • 3. saskaņojot ar zemes gabala īpašnieku, būves īpašnieku vai, ja tāda nav, tad ar zemes gabala, būves tiesisko valdītāju un trešajām personām, kuru tiesības tiek skartas, ja normatīvajos aktos par saskaņojuma nepieciešamību nav noteikts citādi, un ievērojot citos normatīvajos aktos noteiktās prasības:
  • 3.4. atsevišķu labiekārtojuma elementu (soliņi, celiņi, vaļēja terase (kas nav saistīta ar ēku), bērnu rotaļu ierīces, sporta aprīkojums, atsevišķas laternas un apgaismes ķermeņi, karogu masti ar augstumu līdz 12 m (ieskaitot), dārza kamīni, ielu norādes stabi, ceļa zīmes, brīvi stāvošas atkritumu tvertnes, velosipēdu statīvi u.tml.), žoga un pirmās grupas sporta laukuma (bez inženiertīkliem) būvdarbiem ārpus publiskās ārtelpas, kā arī kapavietas aprīkojumu (kapavietā uzstādīta piemiņas zīme, piemineklis, soliņš, apmales, sēta u.tml.) būvdarbiem.

Tas neatbrīvo no citu normatīvo aktu – Aizsargjoslu likuma, Civillikuma – ievērošanas un saskaņojumiem ar kaimiņiem utt. Jebkurā gadījumā aicinām vērsties Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā ar brīvas formas iesniegumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 74 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas