E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24250
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Vai var atsaukt brīdinājumu par īres līguma izbeigšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. septembrī, 2021
Eva

Īrnieks saskaņā ar īres līgumu nosūtījis izīrētājam brīdinājumu par īres līguma izbeigšanu mēnesi pirms līguma izbeigšanas datuma. Vai šī mēneša laikā līdz līguma izbeigšanas datumam īrniekam ir tiesības atsaukt nosūtīto brīdinājumu un turpināt līgumu?

A
atbild:
11. oktobrī, 2021
Olga Lauva
juriste

Ieteiktu jums uzmanīgi izlasīt savu īres līgumu, tostarp punktus par īres līguma izbeigšanās nosacījumiem. Ja īres līgumā nav iekļauti punkti par īres līguma paziņojuma atsaukšanas iespējām, tad tiesiskās attiecības starp pusēm regulē Civillikums. Civillikuma četrpadsmitā nodaļa paredz nomas un īres līgumu tiesiskās attiecības. Tostarp nomas un īres līguma izbeigšanos paredz Civillikuma 2165. pants un turpmākie panti šajā nodaļā.

Atbilstoši Civillikuma 2173. pantam visos tajos gadījumos, kad vienai pusei ir tiesība atkāpties no līguma, viņai jāpaziņo par savu nodomu otrai, lai dotu vajadzīgo laiku: iznomātājam vai izīrētājam pieņemt, bet nomniekam vai īrniekam atdot vai atbrīvot lietu. Bet nekādā ziņā iznomātājs vai izīrētājs nedrīkst, kaut arī tāda tiesība līgumā būtu pielīgta, nomnieku vai īrnieku izlikt patvarīgi. Šo noteikumu neievērotājam jāatlīdzina visi zaudējumi.

Katrā ziņā īrniekam ir tiesības atsaukt savu brīdinājumu par īres līguma izbeigšanu un vienoties ar izīrētāju par īres līguma turpināšanu īres līgumā noteiktajā termiņā un kārtībā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas