E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23976
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Mājas apsaimniekošana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. augustā, 2021
Armands

Vai apsaimniekotājam ir tiesības bez īpašnieku lēmuma, piekrišanas un paziņošanas mainīt logus kāpņu telpā? Bēniņi pieder fiziskai personai, bet tur atrodas karstā ūdens boilers visai mājai. Ja īpašnieks vēlas to apdrošināt un lielākā mājas daļa piekrīt, vai ir likumīgi iekasēt maksu no visiem dzīvokļa īpašniekiem? (Uzlabojumi un attīstīšana netiek veikti DZIL 13.2.). Kā būt ar kopīpašuma daļu, ja māja pielīgst blakus stāvošajai mājai un, veicot remontdarbus, nav nepieciešams šo daļu remontēt, tad var samazināt savu iemaksājamo daļu? Kopā izriet trīs jautājumi. Iepriekš pateicos.

A
atbild:
16. augustā, 2021
Inese Helmane
LV portāls
  1. Dzīvokļa īpašuma likuma 16. pants noteic, ka dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga izlemt ikvienu jautājumu, kas attiecas uz kopīpašumā esošo daļu. Apsaimniekotājs patvaļīgas darbības veikt nedrīkst.
  2. Ja dzīvokļa īpašnieku vairākums ir nobalsojis par boilera apdrošināšanu, tad šis lēmums ir saistošs visiem dzīvokļu īpašniekiem.
  3. Ja dzīvokļa īpašnieku kopība ar balsu vairākumu ir lēmusi par noteiktu iemaksājamo daļu remontdarbiem no visiem dzīvokļu īpašniekiem, tad lēmums ir saistošs visiem dzīvokļu īpašniekiem.
Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas