E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23898
Lasīšanai: 2 minūtes

Sociālajam darbiniekam nepieciešama likumā noteiktā izglītība

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. augustā, 2021
Anastasija

Pamatojoties uz Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 41. pantu, tiesības veikt sociālo darbu ir personām, kas ieguvušas otrā līmeņa profesionālo augstāko vai akadēmisko izglītību sociālajā darbā vai karitatīvajā sociālajā darbā. Vai sociālo zinātņu bakalaurs tiesību zinātnē var kandidēt uz sociālā darbinieka amatu, vai arī to var darīt tikai persona, kuras izglītība ir tieši saistīta ar sociālo darbu vai karitatīvo sociālo darbu?

A
atbild:
20. augustā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā specifiskā izglītība ir obligāta prasība tiem, kuri veic sociālo darbu pašvaldībās un institūcijās, kas sniedz sociālos pakalpojumus un sociālo palīdzību. Likuma 41. pants nosaka: tiesības veikt sociālo darbu ir personām, kas ieguvušas otrā līmeņa profesionālo augstāko vai akadēmisko izglītību sociālajā darbā vai karitatīvajā sociālajā darbā.

Saskaņā ar likumu sociālā darba speciālists ir persona, kurai ir šajā likumā noteiktā izglītība un kura veic sociālā darbinieka, karitatīvā sociālā darbinieka, sociālā aprūpētāja, sociālā rehabilitētāja vai sociālās palīdzības organizatora profesionālos pienākumus.

Varat konkrētās iestādes vadītāju lūgt paskaidrot, kādas ir izglītības prasības veicamajam darbam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 52 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas