E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23895
Lasīšanai: 2 minūtes

Kādā kārtībā jāsaskaņo būvniecības ieceres dokumentācija

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. augustā, 2021
Gatis

Ja daudzstāvu mājas iedzīvotāji vēlas savā mājas teritorijā uzstādīt iebrauktuvei vārtus, kāds normatīvais regulējums nosaka saskaņošanas kārtību ar zemes īpašniekiem, un cik daudz saskaņojumu jāsavāc?

A
atbild:
13. septembrī, 2021

Civillikuma 1039. pants paredz, ka īpašnieks var aizliegt visiem citiem ietekmēt savu lietu, kā arī to lietot vai izmantot, kaut arī viņam pašam no tā nerastos nekāds zaudējums, tad būvdarbu veikšana ir jāsaskaņo ar zemes īpašnieku. Tādējādi, ja zeme nepieder daudzdzīvokļu mājas īpašniekiem (kopīpašums), tad būvniecības iecere ir saskaņojama ar visiem zemes īpašniekiem.

Lai realizētu šādu būvniecības ieceri, jums nepieciešams dzīvokļu īpašnieku kopsapulces lēmums (Dzīvokļu īpašuma likuma 16. panta 2. daļas 2. punkta izpratnē). Lai pieņemtu lēmumu par šā likuma 16. panta otrās daļas 2. punktā minētajiem jautājumiem, “par” jānobalso vismaz trijām ceturtdaļām no visu dzīvokļu īpašniekiem.

Pēc minētā lēmuma pieņemšanas jums jāvēršas būvvaldē, lai saņemtu tehniskos noteikumus būvniecības ieceres realizācijai, pēc kā jānoslēdz vienošanās ar arhitektu biroju, kurš veiks tehniskā projekta izstrādi un saskaņošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas