E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23862
Lasīšanai: 3 minūtes

Vadītāja tiesību atjaunošana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. augustā, 2021
Ernests

Tika pārsniegts ātrums, un man tika liegts izmantot tiesības 12 mēnešus. Vai pēc šī perioda man būs jākārto teorētiskais eksāmens un vadīšanas eksāmens, vai arī es varēšu vienkārši atsākt izmantot tiesības, neko papildus nekārtojot?

A
atbild:
13. augustā, 2021

Saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 18. pantu:

(1) tiesību izmantošanas aizliegums ir ierobežojums, kas personai noteiktu laiku neļauj izmantot noteiktas tiesības, ieņemt noteiktus amatus vai veikt noteikta veida darbību. Pēc tiesību izmantošanas aizlieguma termiņa beigām personai tiesības nav jāiegūst no jauna;

(2) tiesību izmantošanas aizliegumu nosaka uz laiku no viena mēneša līdz diviem gadiem.

Ja lēmumā ir norādīts vadītāja tiesību izmantošanas aizliegums Administratīvās atbildības likuma 18. panta izpratnē, tad vadītājam vadīšanas tiesības no jauna nav jāiegūst. 

Pēc noteiktā soda termiņa beigām saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 2. februāra noteikumu Nr. 103 “Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība” 39.7 punktu, ja personai saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu ir piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, tad persona, lai atjaunotu vadīšanas tiesības, “citos gadījumos” saņem izņemto vadītāja apliecību vai saņem jaunu vadītāja apliecību.

Atbilde uz jūsu iesūtīto jautājumu tika sagatavota saskaņā ar šobrīd spēkā esošajiem tiesību aktiem. Vēršam jūsu uzmanību, ka jautājumā nav norādīts, kad tieši tika piemērots minētais sods un saskaņā ar kādu tiesību akta pārkāpumu (tiesību aktu izmaiņu ietekme), tādējādi, lai saņemtu precīzu atbildi, jums ir jāvēršas CSDD (tālrunis: 67025791) kur, ņemot vērā jūsu personas datus, jums tiks sniegta detalizēta un precīza atbilde.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas