E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23813
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Vai apgrūtinājumi ir pamats elektrības pieslēguma izmaksu samazināšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. jūlijā, 2021
Ludmila

Labdien! Esmu zemesgabala īpašniece un vēlos pieslēgties elektrībai. Saņēmu informāciju no AS “Sadales tīkls” par aptuvenajām pieslēguma ierīkošanas izmaksām, un naudas summa man ir liela. Atbilstoši zemes robežu plānam manu zemesgabalu šķērso augstsprieguma tīkls (110 kVEPL), josla (0,3 ha) un austrumu elektriskie tīkli (0,4 kVEPL), josla (0,03 ha), kas man traucē pilnībā lietot zemes īpašumu pēc saviem ieskatiem. Vai tas ir pamats elektrības pieslēguma izmaksu samazināšanai? Vai šādi specifiskie aprobežojumi tiek ņemti vērā? Vienlaikus esmu ar mieru, lai drošuma uzlabošanai tiktu veikti elektroapgādes projektēšanas un būvniecības darbi uz mana nekustamā īpašuma (1982. g. vecā balsta demontēšana un tā uzstādīšana jaunajā vietā), par ko jau parakstīju protokolu. Paldies!

A
atbild:
05. augustā, 2021

AS “Sadales tīkls” norāda, ka zemesgrāmatā reģistrēti nekustamā īpašuma apgrūtinājumi paredz dažādus atvieglojumus, piemēram, nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinā, taču tie neietekmē elektroenerģijas pieslēguma ierīkošanas izmaksas.

Vienlaikus “Sadales tīkls” rekomendē: pirms zemē ar apgrūtinājumiem sākt elektrības pieslēguma ierīkošanu, ir vērts noskaidrot, kāda veida objektus saskaņā ar apgrūtinājumiem būs ļauts izbūvēt īpašumā. Ja īpašumu šķērso 110 kilovoltu elektrolīnija (to pārvalda AS “Augstsprieguma tīkls”), tad atbilstoši Aizsargjoslu likumam līnijai noteikta aizsargjosla, kurā būs jāievēro normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi par zemes apbūvi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas