E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23766
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
2
1
2

Vai jāmaksā nodokļi Latvijā, ja gūst ienākumus arī ASV

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūlijā, 2021
Niks

Labdien! Ja plānoju gūt ienākumus ASV, bet esmu abu valstu (gan Latvijas, gan ASV) pilsonis un Latvijas rezidents, vai man Latvijā ir jāmaksā nodoklis un jānorāda ASV gūtie ienākumi gada ienākumu deklarācijā? Cik saprotu, starp abām valstīm ir noslēgta nodokļu konvencija, bet līdz galam nesaprotu, vai tādā gadījumā ir jāmaksā nodokļu starpība vai ne.

A
atbild:
04. augustā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Atbilstoši likumam “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” iedzīvotāju ienākuma nodokli maksā fiziskās personas – iekšzemes nodokļu maksātāji (rezidenti) –, kas guvušas ienākumu Latvijā un/vai ārvalstīs.

Ar nodokli neapliek Latvijas rezidenta algota darba ienākumus, kas gūti valstī, ar kuru Latvijai ir noslēgta un stājusies spēkā konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu (konvencija).

Minēto nodokļa atbrīvojumu piemēro tikai algota darba ienākumiem.

Neatkarīgi no tā, vai ārvalstī gūtais ienākums Latvijā ir pakļauts aplikšanai ar iedzīvotāju ienākuma nodokli vai atbrīvots no aplikšanas ar nodokli, fiziskajai personai – Latvijas rezidentam – ir pienākums deklarēt ārvalstī gūto ienākumu, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestam gada ienākumu deklarāciju, kam pievienots ārvalsts nodokļu administrācijas apliecināts dokuments, kurā norādīts ienākuma veids, apmērs un ārvalstī samaksātais nodoklis.

Informācija par nodokļu piemērošanu individuālā situācijā jānoskaidro Valsts ieņēmumu dienestā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas