E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23746
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Nakts darbinieka nostrādāto darba stundu uzskaite un samaksas aprēķins

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūlijā, 2021
Ņina

138.pants. Nakts darbs

(3) Nakts darbiniekam normālais dienas darba laiks saīsināms par vienu stundu.

140.pants. Summētais darba laiks

(1) Ja darba rakstura dēļ nav iespējams ievērot attiecīgajam darbiniekam noteikto normālo dienas vai nedēļas darba laika ilgumu, darba devējs pēc konsultēšanās ar darbinieku pārstāvjiem var noteikt summēto darba laiku, lai darba laiks pārskata periodā nepārsniegtu attiecīgajam darbiniekam noteikto normālo darba laiku. Ja darbiniekam ir noteikts summētais darba laiks, darba devējam ir pienākums par to rakstveidā informēt darbinieku, norādot pārskata perioda ilgumu, kā arī laikus iepazīstināt darbinieku ar darba grafiku.

(5) Darbs, kuru darbinieks veic virs pārskata periodā noteiktā normālā darba laika, uzskatāms par virsstundu darbu.

Strādāju pēc maiņu grafika, 14 nakts maiņas mēnesī (no 20:00 līdz 8:00), summētā darba laika pārskata periods ir viens mēnesis. Ja es saprotu pareizi, mans normālais darba laiks saīsināms par vienu stundu par katru nakts maiņu. Un, ja pārskata periodā normālais darba laiks bija 159 st., mans normālais darba laiks saīsināms par 14 st. un būs 145 st. Ja uzņēmumā ir summētais darba laiks, maiņas darbiniekam noteiktais normālais darba laiks saīsināms par vienu stundu par katru nakts maiņu?

A
atbild:
01. augustā, 2021
LV portāls
Zaida Kalniņa

Summētā darba laika uzskaite tiek veikta atbilstoši nostrādātajām stundām, ievērojot pārskata periodu.

Nakts darbinieka normālais dienas darba laiks atbilstoši Darba likuma 138. panta trešajai daļai ir saīsināms par vienu stundu (no astoņām stundām līdz septiņām stundām). Līdz ar to nakts darbinieka normālais darba laiks konkrētajā gadījumā ir 7 stundas dienā, 35 stundas nedēļā, un tas nav uzskatāms par nepilnu darba laiku Darba likuma 134. panta izpratnē.

Atbilstoši Darba likuma 136. panta pirmajai daļai ja mēneša beigās tiek konstatēts, ka darbinieks ir nostrādājis vairāk nekā attiecīgā darbinieka normālā darba laika stundas, tad tās ir uzskatāmas par virsstundām.

Tātad kā virsstundas jāaprēķina un jāapmaksā tās stundas, kas attiecīgajā mēnesī ir vairāk nekā normālā saīsinātā (7 stundas dienā) dienas darba laika stundas.

Nakts darbinieka normālais darba laiks 2021. gada jūnijā bija 139 stundas, tās stundas, kas ir nostrādātas virs 139 stundām, ir uzskatāmas par virsstundām. Jūlijā tās ir 154 stundas, tās stundas, kas nostrādātas virs 154 stundām, ir uzskatāmas par virsstundām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas