E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23724
Lasīšanai: 2 minūtes

Par īpašuma sakārtošanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūlijā, 2021
Jūlija

Sveicināti! Situācijas apraksts: Dobelē dzīvojamo māju sētā kopš šo māju nodošanas ekspluatācijā pirms 44 gadiem ir samērā dziļš (1,5 m) un liels (7x10 m) ielas baseins. Ūdens padeve tajā tiek nodrošināta no baseinam tuvākās mājas ūdensvada. Baseins jau vairāk kā 40 gadus netiek izmantots pēc sava tiešā mērķa. Taču to ir iemīlējuši pusaudži no visas pilsētas, lai spēlētu tur bumbu. Visbiežāk šī spēle izpaužas sacīkstēs “kurš skaļāk sitīs ar bumbu pa baseina sienu”. Šādas spēles (respektīvi, skaļas skaņas, ko izraisa bumbas sišana pa baseina sienām) ļoti traucē tuvāko māju iemītnieku mieru. Jautājums: kādā iestādē (būvvaldē, pie mājas apsaimniekotāja, pilsētas pašvaldībā) var vērsties ar lūgumu aizbērt (likvidēt) šo baseinu? Ar kādiem dokumentiem? Gaidām atbildi, jo nezinām, ar ko sākt. Jau iepriekš pateicamies par jūsu atbildi!

A
atbild:
21. jūlijā, 2021

Ņemot vērā jautājumā minēto, paskaidrojam, ka jums ir tiesības vērsties Dobeles pašvaldībā ar iesniegumu (kurā minat jautājumā aprakstītos faktus) ar lūgumu uzlikt par pienākumu attiecīgajam zemes īpašniekam sakārtot savu īpašumu, t.i., padarīt baseinu publiski nepieejamu. Visērtāk noskaidrot zemes īpašnieku ir iespējams, atrodot attiecīgā zemes īpašuma kadastra numuru (www.kadastrs.lv), pēc kā jūs varat saņemt informāciju par īpašnieku, vēršoties valsts vienotā datorizētajā zemesgrāmatā.

Bez minētā paskaidrojam: ja minētais troksnis rada jums neērtības jums ir tiesības vērsties pašvaldības policijā ar iesniegumu par minētā īpašuma stāvokli un tur notiekošajām darbībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas