E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23592
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Fonds neizmaksā uzturlīdzekļus ar atpakaļejošu datumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. jūlijā, 2021
kk

Labdien! Ja gandrīz triju gadu laikā vīrs bērniem ir maksājis alimentus tikai vienu vai divas reizes, vai es varu pieprasīt no valsts alimentus par iepriekšējiem mēnešiem? Paldies!

A
atbild:
14. jūlijā, 2021

Saskaņā ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 3. panta pirmo daļu:

“Fonds ir valsts budžetā paredzētais līdzekļu kopums. Ar Fonda līdzekļiem tiek nodrošināti bērni līdz pilngadības sasniegšanai, kā arī personas pēc pilngadības sasniegšanas, ja tās turpina iegūt pamatizglītību, vidējo izglītību, arodizglītību vai speciālo izglītību Latvijas Republikā, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecuma sasniegšanai, jebkurā no šādiem gadījumiem:

  • vecāks nenodrošina bērnam uzturlīdzekļus vismaz šā likuma 13. panta 2.2 daļā noteiktajā apmērā un nepastāv kāds no šā likuma 11. panta piektajā daļā minētajiem apstākļiem.”

Tātad saskaņā ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 13. panta 2.2 pantu no fonda izmaksājamo uzturlīdzekļu apmēru nosaka Ministru kabinets.

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija neizmaksā uzturlīdzekļus par iepriekšējiem mēnešiem. Ja tiek pieņemts lēmums par uzturlīdzekļu izmaksu, tad saskaņā ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 13. panta otro daļu pieteikuma iesniedzējam izmaksājamo uzturlīdzekļu apmēru aprēķina, skaitot no dienas, kad iesniegums iesniegts fonda administrācijai, izņemot šā likuma 14. panta otrajā daļā minēto gadījumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas