E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23463
Lasīšanai: 2 minūtes
7
7

Ja darba attiecības nevar turpināt veselības stāvokļa dēļ

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūnijā, 2021
Arita

Esmu iesniegusi atlūgumu pēc pašas vēlēšanās, bet pēc divām dienām ārsts iedeva izziņu par veselības stāvokļa neatbilstību. Kādas izmaksas man pienākas, un vai man ir jānostrādā vēl mēnesis?

A
atbild:
28. jūnijā, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja darbinieks nevar darba attiecības turpināt veselības stāvokļa dēļ, tad pašam rosināt darba attiecību izbeigšanu (pašam iesniegt uzteikumu) ir neizdevīgi.

Ja jums ir ārsta (VDEĀK) izdots apliecinājums, kas norāda uz jūsu veselības problēmām un nespēju veikt nolīgto darbu, tad iesniedziet to darba devējam. Uzteikumu izteiks darba devējs atbilstoši Darba likuma (DL) 101. panta pirmās daļas 6. punktam – darbinieks nespēj veikt nolīgto darbu veselības stāvokļa dēļ, un to apliecina ārsta atzinums.

Darba likumā noteiktais uzteikuma termiņš šādā gadījumā ir viens mēnesis no veselības stāvokļa apliecinājuma iesniegšanas brīža.

Minētais pamatojums ir pamats atlaišanas pabalsta izmaksai atbilstoši darba stāžam konkrētajā uzņēmumā (DL 112. pants). Ja darba attiecību izbeigšanu rosinās darbinieks pats, tad atlaišanas pabalsts darba devējam nebūs jāizmaksā.

Jums var ieteikt savu iesniegto uzteikumu atsaukt un iesniegt iepriekšminētos dokumentus, tādējādi rosinot darba attiecību izbeigšanu no darba devēja puses.

Vairāk par darbinieka tiesībām, iesniedzot uzteikumu, lasiet skaidrojumā “Darbinieka uzteikums”.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas