E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23258
Lasīšanai: 2 minūtes

Maksātnespējas process

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. maijā, 2021
Sandra

Labdien! Vai likumā ir atļauts darba algu uz iesnieguma pamata, vienojoties ar savu darba devēju, pārskaitīt uz mana radinieka bankas kontu, un vai tas nebūs šķērslis veiksmīgai maksātnespējas procesa uzsākšanai? Paldies!

A
atbild:
24. maijā, 2021

Saskaņā ar Maksātnespējas likuma 5. pantu fiziskās personas maksātnespējas process ir tiesiska rakstura pasākumu kopums, kura mērķis ir pēc iespējas pilnīgāk apmierināt kreditoru prasījumus no parādnieka mantas un dot iespēju parādniekam, kura manta un ienākumi nav pietiekami visu saistību segšanai, tikt atbrīvotam no neizpildītajām saistībām un atjaunot maksātspēju.

Vienojoties ar darba devēju, saņemot attiecīgu iesniegumu no darbinieka, darba devējs var pārskaitīt darbiniekam pienākošos darba samaksu trešajām personām, taču, uzsākot fiziskās personas maksātnespējas procesu, kreditoru plāna apmierināšanas nolūkā ir svarīgi, ka visi maksājumi, kas pienākas parādniekam (maksātnespējīgai personai), tai skaitā darba samaksa, tiek novirzīti kreditoru plāna apmierināšanai. Šādā gadījumā ienākumu novirzīšana trešajām personām būs šķērslis maksātnespējas procesa norisei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas