E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23218
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Svarīgi noskaidrot, vai mainās darba pienākumi un apjoms

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. maijā, 2021
Linda

Labdien! Vai darba devējs – pašvaldības izglītības iestāde – (pēc domes norādēm) var piespiest darbinieku strādāt par to pašu algu, ja tiek pievienota vēl viena iestāde ar nedaudz mazāku darbinieku un izglītojamo skaitu nekā pašreizējā iestādē? Vai darba devējs var piemērot sankcijas pret darbinieku, ja viņš atsakās tā strādāt?

A
atbild:
13. maijā, 2021
Edīte Brikmane
LV portāls

No situācijas apraksta nav saprotama problēma un jautājums. Piemēram, vai iestāžu apvienošanās rezultātā darbiniekam mainās darba apjoms un pienākumi un ir jāveic izmaiņas darba līgumā.

Saskaņā ar Darba likuma 97. pantu darbinieks un darba devējs var grozīt darba līgumu, savstarpēji vienojoties. Ja darbinieks piekrīt un paraksta vienošanos par darba līguma grozījumiem, tai ir juridisks spēks un tā ir uzskatāma par sākotnējā darba līguma sastāvdaļu.

Darbiniekam, izvērtējot darba devēja piedāvātos darba līguma grozījumus, ir tiesības atteikties no darba līguma grozīšanas. Tas, kādos gadījumos darba devējs ir tiesīgs uzteikt darba līgumu un izbeigt darba tiesiskās attiecības, ja darbinieks nepiekritīs tās turpināt atbilstoši darba devēja piedāvātajiem darba līguma grozījumiem, ir uzskaitīts Darba likuma 101. panta pirmajā daļā.

Neskaidros jautājumus, sniedzot precīzu situācijas aprakstu, var noskaidrot Valsts darba inspekcijā. Plašāka informācija pieejama Valsts darba inspekcijas mājaslapas sadaļā “konsultācijas”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas